Programma

×

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /customers/b/7/b/mijnhappening.be/httpd.www/includes/menu.inc).

Open Mijnen

Bezoek de mijngebouwen

Tijdens de mijnhappening kan je gratis door de mijngebouwen lopen. Op verschillende plaatsen staan suppoosten, aarzel niet om ze aan te spreken.

Activiteit in kader van Open Monumentendag.

10:00 - 17:00
be-MINE

Sluitertijd

Expo i.k.v. 30 jaar mijnsluiting

De jaren 1980 waren een extreem woelige periode in de mijnstreek. De steenkoolmijnen werden met sluiting bedreigd en mijnwerkers kwamen op straat voor hun broodwinning.  Tijdens de Mijnhappening wordt dit extra belicht met een uitgebreide expo.

10:00 - 18:00
Badzalengebouw (be-MINE)

Mijnwerkers, een vak apart

Expo i.k.v. 30 jaar mijnsluiting

Deze fototentoonstelling brengt een ode aan alle mijnwerkers. Maar liefst 96 foto’s lichten diverse beroepen uit die mijnwerkers in de ondergrond en op de bovengrond uitvoerden. Vaak spreekt men over “de mijnwerker”, maar “de mijnwerker” bestaat eigenlijk niet.

10:00 - 18:00
Badzalengebouw (be-MINE)

Expo 'Kool'

Poëzie en beeldende kunst

30 jaar is het geleden dat de steenkoolmijn van Beringen haar deuren sloot. Om dit te herdenken gaan er in september en oktober tal van activiteiten door. Eén daarvan is de tentoonstelling KOOL met poëzie en beeldende kunst rond het mijnverleden in het Eeuwfeestgebouw.

14:00 - 17:00 (opening 07/09 om 19:30)
Eeuwfeestplein

Commerce op de cite

Tentoonstelling

Tentoonstelling over de middenstand van Beringen-Mijn. Een boeiende terugblik over een bloeiende periode. Tot 15 september van 14u tot 18u in CC Casino Beringen.

14:00 - 18:00
CC Beringen