Programma

×

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /customers/b/7/b/mijnhappening.be/httpd.www/includes/menu.inc).

Avondwandeling met unieke lasershow!

Ontdek be-MINE by night

Op zaterdag 7 september wordt 30 jaar mijnsluiting herdacht met een sfeervolle avondwandeling die wordt afgesloten met een spectaculaire lasershow.  Vertrekpunt van de wandeling is het Kioskplein.

Open vanaf 19:00 uur. Vrij vertrek tussen 20:00 en 21:00 uur. Lasershow om 22:00 uur
Kioskplein en mijnterrein

Bar Clochard

Ijzersterke coverband

Met grote passie en overtuiging heeft Bar Clochard de afgelopen 6 jaar laten zien dat een coverband ook hip kan zijn!

Als een rollercoaster dendert de band door minimaal 100 hits van de afgelopen decennia. Drie vocalisten en een blazerssectie maken deze 10-koppige band extra uniek

Zaterdag 7 september om 22:30 uur
Kioskplein

'Marina'

Openluchtcinema op het Kioskplein

Op de plaats waar de film 'Marina' is opgenomen nestel je je in een comfortabele stoel en kan je genieten van de film in een unieke setting.

20:15
Kioskplein

Sluitertijd

Expo i.k.v. 30 jaar mijnsluiting

De jaren 1980 waren een extreem woelige periode in de mijnstreek. De steenkoolmijnen werden met sluiting bedreigd en mijnwerkers kwamen op straat voor hun broodwinning.  Tijdens de Mijnhappening wordt dit extra belicht met een uitgebreide expo.

10:00 - 18:00
Badzalengebouw (be-MINE)

Mijnwerkers, een vak apart

Expo i.k.v. 30 jaar mijnsluiting

Deze fototentoonstelling brengt een ode aan alle mijnwerkers. Maar liefst 96 foto’s lichten diverse beroepen uit die mijnwerkers in de ondergrond en op de bovengrond uitvoerden. Vaak spreekt men over “de mijnwerker”, maar “de mijnwerker” bestaat eigenlijk niet.

10:00 - 18:00
Badzalengebouw (be-MINE)

Expo 'Kool'

Poëzie en beeldende kunst

30 jaar is het geleden dat de steenkoolmijn van Beringen haar deuren sloot. Om dit te herdenken gaan er in september en oktober tal van activiteiten door. Eén daarvan is de tentoonstelling KOOL met poëzie en beeldende kunst rond het mijnverleden in het Eeuwfeestgebouw.

14:00 - 17:00 (opening 07/09 om 19:30)
Eeuwfeestplein

Commerce op de cite

Tentoonstelling

Tentoonstelling over de middenstand van Beringen-Mijn. Een boeiende terugblik over een bloeiende periode. Tot 15 september van 14u tot 18u in CC Casino Beringen.

14:00 - 18:00
CC Beringen